Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Hondenrek

Een hondenrek is een onmisbaar product voor als je jouw hond veilig en comfortabel wilt meenemen in je auto. Een hondenrek zorgt er namelijk voor dat jouw hond gescheiden kan worden, terwijl je aan het autorijden bent.

Waarom een hondenrek?

Een hondenrek is erg belangrijk voor de veiligheid van jouw en je hond, het rek heeft sluit de kofferbank af met de rest van je auto waardoor hij niet bij de bestuurder kan komen. Een hondenrek voorkomt dus dat je hond door de auto vliegt als je plotseling op de rem moet. Een hondenrek zorgt ervoor dat je alle viezigheid die je hond met zich meebrengt op de achterbank blijft en niet verder in de auto komt, hierdoor maak je je auto een stuk makkelijker schoon. Het is ook erg fijn voor de bestuurder om geen hond op zijn schoot te hebben, dit kan namelijk erg afleiden en tot gevaarlijke situaties leiden. Dit kan je gelukkig voorkomen doormiddel van een hondenrek, zo kan de bestuurder zonder stress rijden en zich focussen op het verkeer.

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt maar een hondenrek zorgt ervoor dat je auto een stukje schoner blijft. Omdat je hond niet voorbij het hondenrekje kan komen komt er dus minder vuiligheid in de auto en laat hij alle haren en het vuil in de kofferbak of achterbank. Omdat het vuil niet overal kan komen wordt opruimen een stuk eenvoudiger en ben je sneller klaar.

Houd hier rekening mee als je hondenrek koopt!

Het is van belang om het juiste hondenrekje te kopen, elke hond heeft eigen behoeftes en niet alle rekjes passen in elke auto. Het is als eerste erg belangrijk om te kijken naar de grootte van het hek, sommige hondenrekken hebben een maximale hoogte en breedte en kunnen dus niet versteld worden. Zorg er dus voor dat je van tevoren je kofferbak opmeet en goed kijkt welk rekje erin past!

Het hek moet ook de juiste dikte hebben, als je een te dik hek neemt gaat het frame in het zicht van je binnenspiegel zitten en zie je niks meer. Let er dus op dat je de juiste dikte neemt. Let ook op de plaatsing van het hek, het ene hondenhek is geschikt voor de kofferbak en de andere voor de achterbank. Lees goed de productomschrijving, zo voorkom je een miskoop en weet je zeker dat het rek in je auto past.