Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Hondenborstel

De verzorging van de vacht van jouw trouwe viervoeter is ontzettend belangrijk, er zijn veel producten om de vacht te verzorgen. Een hondenborstel is een van de meest gebruikte producten, met een borstel maak je de vacht van jouw hond weer helemaal glanzend en gezond!

Waarom een hondenborstel?

 

Ieder baasje kent het wel, al die haren van je hond door het huis en op je kleren. Een hondenborstel haalt de dode haren weg uit de vacht van je hond en zorgt er voor dat je huis en je kleren een stuk schoner blijven. Een hondenborstel is een must have voor de vacht van jouw vriendje, je gebruikt de hondenborstels namelijk wekelijks en soms zelfs dagelijks! Een hondenborstel heeft 3 functies:

  1. Het verwijderen van dode haren.
  2. Het verwijderen van beestjes in de vacht.
  3. Het weghalen van knopen in de vacht.

Een hondenborstels is duidelijk een hygiënisch product om de vacht van jouw hond een stuk gezonder te maken. Buiten de 3 functies die ik eerder benoemd heb brengt de hondenborstel ook nog andere voordelen mee zoals: Het verzorgt de huid van je hond, het bevordert de bloedsomloop, het verwijdert klitten en het beperkt haaruitval. Wanneer moet ik mijn hond borstelen?

Een groot aantal mensen vraagt zich af hoe vaak zij hun hond moeten borstelen. Helaas is hier geen duidelijk antwoord op, dit verschilt namelijk per hond, per ras en per periode. Een hondenvacht heeft bijvoorbeeld tijdens de rui meer aandacht nodig dan tijdens een andere periode. Om je een beetje een indicatie te geven wanneer jij je hond moet borstelen is één keer per week een goede vuistregel om je aan te houden. Te vaak borstelen kan de gezonde haren lostrekken en dat is niet natuurlijk niet wat je wilt, zorg er dus voor dat je niet te vaak je hond borstelt! Als jij je hond gaat borstelen zorg er dan voor dat je de vacht borstelt en de huid met rust laat. De hondenhuid is dunner dan een mensenhuid, hier moet je dus ook voorzichtiger mee om gaan.

Verschillende borstels

Er zijn een heleboel verschillende borstels om uit te kiezen, het is dus belangrijk dat je van te voren weet welke borstel je nodig hebt voor jouw hond. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we hier een aantal punten waar je op moet letten:

  • Welke type vacht heeft je hond? De ene hond heeft een zachtere of een dunnere vacht dan de andere hond, zo kan je bijvoorbeeld een borstel met grovere tanden nodig hebben voor een dikke vacht en een rubberborstel gebruiken voor een hond met kort haar.
  • Wat is je doel met de borstel? Je kan de borstel voor verschillende doeleinden gebruiken en het kan allerlei voordelen met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken waar je de borstel voor wilt gaan gebruiken.