Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Hondenkussens

Elke hond verdient een plekje om op te rusten of te slapen, een hondenkussen is daar perfect voor. Want wat is er nou beter dan een groot kussen waar je viervoeter lekker op kan rusten? Bekijk ons ruime assortiment hondenkussens hieronder!

Waarom een hondenkussen?

Een hondenkussen is een must have voor elke hondenliefhebber, een hond heeft een plekje nodig in huis waar hij zich kan terugtrekken en kan uitrusten. Dat een hondenkussen een perfecte plek is om te gaan slapen of om uit te rusten wisten we al, maar het kussen geeft jouw hond ook een veilig gevoel.

Honden gaan als zij zich onveilig of onzeker voelen terug naar hun basis, een hondenkussen is dan de perfecte plek om te schuilen. Een hondenkussen biedt warmte en ondersteuning zodat je vriendje lekker kan slapen. Een goede nachtrust is erg belangrijk voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid van een hond.

Welk hondenkussen past bij jouw hond?

Er is een enorm ruim assortiment als het aankomt op hondenkussens, wij snappen dat het daarom misschien lastig is om een goede keuze te maken. Met deze punten proberen wij jou genoeg informatie te geven. Let als eerste op de grootte van het kussen, je wilt absoluut niet een te klein kussen voor je viervoeter kopen. Een rond hondenkussen is geschikt voor kleine en middelgrote honden, hier wil je geen grote op laten rusten. Voor grote honden heb je vaak rechthoekige, vierkante of ovale kussen, deze kussen liggen het beste voor grote hondenrassen. Heb je een kooi en ligt je hond daar graag in? Kijk dan eens naar hondenkussen voor in een kooi.

Een hondenmand komt ook veel voor, hier bieden wij uiteraard ook kussens voor die jouw hond genoeg comfort bieden. Ligt je hond graag buiten of heeft hij een hondenhok? Dan is een buitenkussen aan te raden, deze kussens zijn water en vuilafstotend en zijn dus ideaal voor buiten gebruik. Heb je een honden met slechte gewrichten? Kijk dan eens naar orthopedische hondenkussens, deze kussen zijn ontworpen om minder druk uit te oefenen op de pijnlijke delen en maken ze dus geschikt voor honden met gewrichtsproblemen.

Verschillende materialen hondenkussens

Omdat er een hoop verschillende materialen hondenkussens zijn is het belangrijk om te bepalen welke kenmerken voor het hondenkussen voor jouw belangrijk zijn. Zoek je een kussen die jouw hond koel houdt tijdens de zomer? Of juist een zacht kussen die je hond lekker warm houdt tijdens de winter? Moet het kussen in de wasmachine kunnen? Of moet hij water en vuilafstotend zijn? Er zijn een heleboel keuzes die je moet maken als je overweegt een hondenkussen aan te schaffen. Voordat je een hondenkussen aanschaft doe goed onderzoek naar de verschillende materialen.