Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Kattenbakvulling

Elke katteneigenaar kent het wel, de kattenbak. Een mooie plek voor jouw kat om even zijn behoeftes in te doen, maar dan moet er natuurlijk een bodem met goede kattenbakvulling in liggen. Bekijk daarom hieronder onze kattenbakvulling!

Kattenbakvulling

Kattenbakvulling uitzoeken lijkt heel eenvoudig, want zoveel verschil zit er toch niet in? Wel dus, kattenbakvulling komt in veel verschillende soorten, maten en materialen. Het lijkt heel simpel om even wat vulling te kopen maar 93% van de mensen weet niet wat voor soort kattenbakvulling geschikt is voor hun kat! Nu vraag jij je misschien af welke kattenbakvulling jij nodig hebt voor je kat? Daar leggen wij in het kort nog even wat meer over uit.

Soorten Grit

Je hebt 2 soorten grit, klontvormend en niet-klontvormend maar wat is nou eigenlijk het verschil? De naam zegt het al, klontvormend grit vormt klonten als het in aanraking komt met urine. Dit zorgt ervoor dat de geur snel geabsorbeerd wordt en niet door het heel huis trekt. Klontvormend grit heeft ook nadelen, je moet het namelijk 1 á 2 keer per dag de klonten uit de bak scheppen. Dit zorgt ervoor dat het grit schoon blijft en er niet alsnog een sterke geur vanaf komt. Klontvormend grit wordt vaak gemaakt van bentoniet maar er is tegenwoordig ook klontvormend grit dat gemaakt wordt van plantaardige vezels. Er zijn een hoop verschillende kattenbakken, hier zitten ook kattenbakken bij die een bepaald type grit nodig hebben let hier dus goed op! Niet klontvormend grit doet precies het tegenovergestelde van klontvormend grit, in plaats van dat het klonten vormt valt het uit elkaar waardoor het urine kan worden geabsorbeerd. Het grootste verschil tussen de twee is dat je geen klonten 1 tot 2 keer per dag hoeft te scheppen, met niet klontvormend grit hoef je dat bak vaak maar 1 keer per week te verschonen. Het nadeel is dan wel dat je heel de bak moet verschonen en niet alleen de klonten eruit hoeft te halen.

Het eten van grit

Het komt regelmatig voor dat katten het grit uit de kattenbak eten, dit komt voornamelijk voor bij kittens. Klontvormend grit is erg schadelijk voor je kat, de korrels vormen namelijk een klont in de maag van je kat en dit kan erg slechte gevolgen hebben. Het is dus verstandig om goed op te letten of je kat het grit eet. Eet je kat het grit uit kattenbak? Kies dan voor biologisch afbreekbaar grit, dit is een stuk minder schadelijk voor je kat.