Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Kattenborstels

Als je een kat hebt met lange haren is het belangrijk om deze goed te onderhouden. De vacht van je kat borstelen hoort dan ook bij het verzorgen van de haren. Bekijk onze verschillende borstels hier onder!

Waarom een kattenborstel gebruiken?

Katten zijn erg schone beestjes, ze wassen zich dan ook meerdere keren per dag. Zoals je misschien al weet vallen de haren katten erg veel uit, om de vacht van jouw kat goed te houden is belangrijk om het borstelen.

Verharen: Katten verharen minstens 2 keer per jaar en meestal zelfs het hele jaar door, hierdoor zit ook vaak alles onder de kattenharen. Door de vacht te borstelen verwijder je de haren die uitgevallen zijn, dit is niet alleen goed voor je kat maar ook voor je bank, kleding, vloerkleed enzovoort.

Haarballen: Zoals al eerder benoemd wassen katten zich meerdere keren op een dag, dit doen zij door hun vacht schoon te likken. Als een kat zich aan het schoonlikken is en er zitten veel lossen haren in de vacht kunnen de haren in zijn maag terecht komen. Dit haar gaat dan samenplakken en zo ontstaat een haarbal. Dit is niet fijn voor de kat en vaak spugen zij dan de haarbal uit, daarom is het dus ook fijn voor jouw kat als hij minder losse haren in zijn vacht heeft zitten.

Genot: De meeste katten vinden het heerlijk om geborsteld te worden, het voelt een kat als een massage. Het borstelen van de vacht helpt dus niet alleen tegen het verharen en tegen de haarballen, maar je verwent je kat er ook nog eens mee.

Verschillende borstels

Wij bieden verschillende soorten borstels aan zoals: harde borstels, zachte borstels, borstelhandschoen en nog veel meer. Het is goed om van te voren onderzoek te doen naar welke borstel bij het type vacht van jouw kat past en wat voor borstel je kat het prettigst vindt. Naast de verschillende soorten borstels bieden wij ook een aantal verschillende topmerken aan zoals: Kong en Trixie.