Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Kattentuigje voor kat of kitten

Kattentuigjes zijn een manier om uw kat of kitten veilig te houden. Ze zijn dé manier om te voorkomen dat uw kat wegrent. Een kattentuig is een tuig dat om de nek van de kat wordt bevestigd, met riemen die over de schouders en rond de borst van de kat of kitten gaan. Aan het kattentuig/harnas is een riem bevestigd, die kan worden gebruikt om het dier te besturen.

Kattentuigjes voor katten en kittens

Kittens zijn nieuwsgierige wezens die graag op ontdekkingstocht gaan. Ze hebben naast een kattentuig-je ook kattenspeelgoed nodig dat veilig en duurzaam is, zodat ze kunnen spelen zonder gewond te ra-ken. Maar wat is een kattentuigje nou eigenlijk? Een kattentuigje is niks meer dan een riem voor je kat, hierdoor kan jij je kat gemakkelijk uitlaten. Ondanks dat het in principe hetzelfde is als een hondenriem zit er toch wel verschil is, je kan bijvoorbeeld geen leiband aan een kattenhalsband vast maken. Dit komt omdat katten hier makkelijk uit kunnen en zichzelf pijn kunnen doen of zelfs verhangen. Kittenbezitters moeten er ook voor zorgen dat hun katten voldoende ruimte hebben om te spelen en rond te klauteren. In onze huisdieren webshop bieden wij een breed scala aan veilig, duurzaam en inter-actief speelgoed om je kitten te vermaken.

Waarom een kattentuigje?

Een kattentuigje is een must have product om in huis te hebben als je een kat hebt. Het is namelijk erg goed voor je kat om naar buiten te gaan en om te bewegen. Veel dierenartsen raden aan je kat mee naar buiten te nemen zodat hij zijn energie kwijt kan. Er zijn zelfs katten die ontsnappen van huis omdat ze zo graag naar buiten willen! Naast dat een rondje lopen met je kat goed is om zijn energie even kwijt te kunnen, is het ook goed voor de beweging van je kat. Een kat moet namelijk genoeg bewegen en dat lukt niet altijd in huis, zo voorkom je dat je kat overgewicht krijgt en later zelfs slechte gewrichten.  

Hoe doe je een kattentuig om?

Hoe doe je een tuig om bij je kat of kitten? Dat verschilt per merk. Bij de meeste kattentuigen doe je het tuig over het kopje van jouw huisdier en klik je het harnas van het tuig vast onder de buik van de kat of kitten.

Kattentuigje kitten

Een kattentuigje kun je voor een volwassen kat aanschaffen maar het is ook goed om voor een kitten een kattentuigje aan te schaffen. De kitten is beweeglijk, rent snel weg en laat zich niet gemakkelijk vangen als hij of zij weggelopen is. Voorkom urenlange speurtochten en bestel een kattentuigje kitten.