Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Kattenvoer

Goed kattenvoer is een essentieel voor je kat, goed voer zorgt er dan ook voor dat je kat gezond blijft. Niet elke huiskat eet hetzelfde voer, daarom bieden wij een ruim assortiment aan verschillende kattenvoer aan.

Wat is goed voer voor mijn kat?

Er is niet een specifiek type voer dat het beste is voor alle katten, elke kat heeft namelijk zijn eigen behoeftes. Ondanks dat er niet een specifiek type voer is dat goed is voor je kat is er natuurlijk wel een groot verschil tussen het voer. Om het iets duidelijker te maken leggen wij het hier voor jou uit. Kattenbrokken komen het meest voor, vrijwel elke katteneigenaar heeft wel een zak kattenbrokken thuis. Kattenbrokken zijn zeker niet slecht maar alleen brokken aan je kat geven is ook niet goed. Kattenbrokken verschillen heel erg per merk, maar wat maakt een kattenbrok nou goed? Goed kattenbrokken bevatten: Veel eiwitten, weinig koolhydraten en niet te veel of te weinig vet. Kattenbrokken worden het meest gegeven aan katten, dit opzich geen probleem maar met alleen brokken krijgt je kat niet genoeg voedingstoffen binnen. Natvoer is essentieel in een goed dieet voor je kat, katten hebben namelijk vocht nodig en dit zit helaas niet genoeg in kattenbrokken. Katten zijn erg slechte drinkers, normaal is dit ook niet erg omdat zij hun vocht aan hun prooi halen. Natvoer bestaat meestal uit rond de 70% vocht terwijl brokken maar rond de 10% bevatten, wissel daarom regelmatig af met brokken en natvoer.

Hoe vaak moet een kat eten krijgen?

Er zijn helaas een hele boel mensen die niet goed weten hoe vaak hun kat nou eigenlijk moet eten, daarom leggen wij het even kort voor je uit. Een kat moet in principe 5 keer per dag eten, dit verschilt wel per kat en per leeftijd. Een kitten in de groei eet gemiddeld 4 keer per dag een kleine portie. Een volwassen kat heeft voldoende aan 2 maaltijden per dag, het beste is 4 kleine maaltijden per dag. Een volwassen kat die 4 kleine maaltijden per dag krijgt heeft minder snel overgewicht en hij heeft dan minder kans op blaasgruis. Je kan het voer van je kat ook in kattenspeelgoed doen, op deze manier daag jij je kat uit en heeft hij op eind een beloning.