Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Speelgoed

Speelgoed is erg belangrijk voor je knaagdiertje, dit stimuleert het natuurlijke gedrag en voorkomt verveling. Bekijk ons ruime assortiment hieronder!

Knaagdierspeelgoed

Knaagdieren zijn heel gehecht aan speelgoed, dit komt omdat het natuurlijk gedrag is. Een konijn bijvoorbeeld is in het wild de hele dag aan het zoeken naar eten, je kunt hier dus knaagdierspeelgoed voor gebruiken om hetzelfde effect te krijgen. Het is goed voor een knaagdier om actief te spelen, als een knaagdier zich gaat vervelen kan hij ongewenst gedrag gaan vertonen. Hij kan bijvoorbeeld gaan bijten of gaan knagen aan het hok.

Slijten van tanden en nagels

De nagels en tanden van knaagdieren groeien heel hun leven door. Het is daarom belangrijk dat de nagels en tanden slijten omdat ze anders veel te lang worden. Door te eten en te knagen slijten de nagels en tanden van knaagdieren. Het is daarom erg belangrijk om voldoende speelgoed te hebben in de kooi, hierdoor kunnen de nagels en tanden gewoon slijten en je knaagdiertje gaat zich niet vervelen.

Actief gedrag

Het is belangrijk voor een knaagdier om actief te zijn, in de natuur lopen zij erg veel waardoor ze hun energie kwijt kunnen maar in een kooi kan dat helaas niet. Het daarom goed om voldoende knaagdierspeelgoed neer te zetten denk bijvoorbeeld aan een rad, dit soort speelgoed stimuleert het natuurlijke gedrag. Knaagdieren vertonen ook vaak verstopgedrag en klimgedrag. Zij vinden het fijn om een eigen holletje te maken, te klimmen en klauteren en zelfs om te graven. Geef je knaagdiertje dus voldoende spullen en ruimte om dit te kunnen doen.