Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Hondenkooi

Een hondenkooi ook wel een honden Bench genoemd heeft meerdere functies, je kan hem gebruiken om je hond in te vervoeren naar de dierenarts, familie of gezellig voor een weekendje weg. Naast het vervoer kan je de kooi ook gebruiken om je hond dingen wilt aanleren of hem een veilige plek te bieden.

Waarom een hondenkooi?

Heb je een puppy die nog niet zindelijk is? Of een hond die je niet los durft de laten lopen als je even de deur uit bent? Dan is een hondenkooi de perfecte oplossing. Als je pup bezig is met zijn zindelijkheidstraining kan je hem gewoon in zijn kooi stoppen, een pup zal namelijk niet zo gauw zijn eigen nest vies maken. Maakt hij toch zijn kooi vies? Dan is deze makkelijk schoon te maken, je kan de kooi makkelijk schoon spoelen of er een doekje doorheen halen. Door een kooi te gebruiken die niet te groot is, voelt je pup zich veilig en leert hij zijn behoefte ophouden.

Hondenkooi voor rust

Een kooi is ook een rustplek voor je hond, je kan een speciale benchmat neerleggen zodat je hond comfortabel ligt. Honden vinden het prettig om in een veilige omgeving te slapen, de kooi is daar een perfecte plek voor. Zorg dus goed bij aanschaf van een kooi dat deze groot genoeg is voor je vriendje om in te liggen.

Hondenkooi voor veilig hondenvervoer

Een hondenkooi is erg handig om je hond veilig mee te vervoeren. De kooi voorkomt dat je hond door de auto heen stuitert en dat hij rond gaat lopen terwijl je aan het rijden bent. De hondenkooi voorkomt een hoop gevaarlijke situaties en zorgt ervoor dat zowel het baasje als de hond een prettig autoreis beleven.

Soorten hondenkooien

Wij hebben verschillende soorten kooien in ons assortiment. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kooi met 1 deur of met 2 deuren, dit hangt af van de plek waar je de kooi gaat plaatsen. Je hebt ook keuze uit verschillende soorten metalen, het ene metaal ziet er net even wat chiquer uit dan het ander. Naast de verschillende metalen bieden wij ook een hoop verschillende merken en modellen, zo heb je een ruime keuze in je zoektocht naar een nieuwe kooi voor je hondje! Let ook goed op de ruimte tussen het tralies, je hond moet niet zijn hoofd er tussen kunnen steken en op die manier vast komen te zitten.

Vervoer van je hond

Er zijn meerdere manieren om je hond te vervoeren, denk bijvoorbeeld aan een hondenautostoel of een hondenrek. Een hondenkooi is een van de makkelijkste manieren en veiligste manieren. Omdat je hond in een kooi zit kan hij niet door de auto heen lopen, dit voorkomt gevaarlijke situaties en zorgt ervoor dat je hond niet door de auto vliegt als je plots op de rem moet. Het is wel verstandig om de hondenkooi op een plek te zetten waar hij klem zit, als de kooi los zit kan hij gaan schuiven en dat is voor zowel je hond als voor jouw niet heel prettig. Zet de kooi dus niet in een lege kofferbak!