Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Hondenspeelgoed

Een hond kan niet zonder speelgoed, want hoe leuk is het is voor je hond om lekker zijn gang te gaan. Naast dat jij je trouwe viervoeter erg blij maakt met een nieuw speeltje, bouw je ook een band op met jouw hond. Bekijk hieronder ons ruime assortiment aan hondenspeelgoed!

Waarom is speelgoed goed voor mijn hond?

Er niets leuker dan lekker spelen in de tuin of in het bos met bijvoorbeeld een bal, frisbee of een touw. Samen spelen is erg belangrijk voor de band van jouw en je hond en het is goed voor de beweging van je hond. Door samen te spelen met je hond maak je hem niet alleen blij maar kan het ook een manier zijn om hem van alles te leren. Je kunt hem bijvoorbeeld laten zitten, een bal terug laten brengen of een pootje geven. Je zal het niet verwachten maar de meeste hondenspeeltjes zijn goed voor het gebit van de hond. Het kan de pijn verzachten bij doorkomende tanden van een puppy of het tegengaan van tandplak. Een hond moet zijn energie kwijt, een rondje lopen door de buurt helpt daar enorm mee. Hondenspeelgoed is nog manier waarop een hond even al zijn energie kwijt kan, het fijne aan een hondenspeeltje is dat een hond op ieder moment van de dag zijn energie kwijt kan.

Uitdaging voor honden

Hondenspeeltjes brengen niet alleen plezier met zich mee maar geeft een hond ook mentaal een uitdaging. Er zijn tegenwoordig genoeg speeltjes waaronder hondenpuzzels, hiermee daag je de hond mentaal uit en laat je zijn denkvermogen ontwikkelen. Het is belangrijk om bij jonge honden hun denkvermogen en creativiteit te laten ontwikkelen, maar ook bij oude honden is dit belangrijk. Oude honden worden mentaal slechter, daarom kan een speeltje hun denkvermogen stimuleren.

Hond afleiden met speelgoed

Honden kunnen nog wel eens vervelend gedrag vertonen, bijten komt hier het meeste in voor. Het is erg vervelend als je hond in je meubels, kleding of zelfs in jouw gaat bijten. Hondenspeeltjes helpen hier gelukkig erg bij, hier kan jouw hond zich even lekker helemaal op loslaten.

Soorten hondenspeeltjes

Er is een zeer ruim assortiment aan hondenspeeltjes daarom leggen wij zo makkelijk mogelijk uit welke soorten hondenspeeltjes er zijn.
  • Hondenballen: Iedereen kent de welbekende hondenbal, het is een heel simpel speeltje maar wel erg leuk voor je hond. Een bal doet het altijd erg goed bij een hond, zo zijn er ook verschillende ballen zoals: piepende ballen, stuiterende ballen, tennisballen en nog veel meer.
  • Kauwspeelgoed: Voor honden die echt van kauwen houden heb je kauwspeelgoed, kauwen is een goede gewoonte van honden hiermee poetsen ze namelijk hun tanden en voorkomt het tandplak. Er zijn een hoop kauwspeeltjes in de vorm van een kauwkluif, hier zijn ook weer allerlei soorten en maten in.
  • Vulbaar speelgoed: Met een vulbaar speeltje moet jouw hond zijn best ervoor doen om een snoepje te verdienen. Je kan namelijk snoepjes, koekjes of brokjes in het speeltje stoppen en dan moet je hond een manier zoeken om het eruit te krijgen.
  • Knuffels: Knuffels zijn lekker zacht, waardoor honden zich er comfortabel bij voelen. Je hebt knuffels in allerlei verschillende soorten en maten, je zelfs knuffels met een piepje erin verwerkt. Let er wel op dat een knuffel zacht is waardoor hij snel kapot kan gaan.
  • Puzzels: Zoals eerder benoemd zijn puzzels een superleuk speeltje voor je hond, hiermee maak je hem niet alleen blij maar daag je hem mentaal ook nog eens uit! Er zijn genoeg soorten puzzels om uit te kiezen denk bijvoorbeeld aan een puzzel waar een koekje in verstopt zit.
  • Waterspeelgoed: Zoek je naar verkoeling voor je hond tijdens de warme dagen? Waterspeelgoed biedt verkoeling en waterpret voor je viervoeter. Dankzij waterspeelgoed kan heeft je hond beweging en verkoeling tijdens het warme weer.
  • Flostouw: Een flostouw is goed voor het gebit en de spieren van jouw hond, honden worden trekken en bijten vaak hard in het touw. Hierdoor wordt tandplak vermindert en masseert het de tanden en het tandvlees van jouw hond.