Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Kattenbak

Een kattenbak is heel belangrijk product voor een kat, hier kan hij op zijn gemak even netjes zijn behoefte doen. Het is natuurlijk heerlijk dat een kat zich zelf uit laat, maar je moet er wel voor zorgen dat je een goede kattenbak hebt voor je kat. Bekijk hieronder ons ruime assortiment aan kattenbakken!

Soorten kattenbakken

Omdat een kattenbak een heel belangrijk onderdeel is van het leven van je kat is het handig om een kattenbak te hebben die bij kat past. Maar wat voor kattenbakken zijn er allemaal te koop? Er zijn een hele boel soorten kattenbakken te koop, om het je iets makkelijker te maken zetten wij er hier een paar op een rijtje.

  • Gesloten kattenbak: Dit is een van de bekendste kattenbakken en komt ook het meest voor, in een gesloten kattenbak kan je kat in het gesloten en privé zijn behoefte doen.
  • Open kattenbak: Voor de katten die geen waarde aan privacy hechten en graag hun omgeving in de gaten houden heb je de open kattenbak. Dit is een ideale kattenbak als jouw kat even snel zijn behoefte wilt doen en weer weg wilt.
  • Grote kattenbakken: Voor de mensen met grotere katten is dit de perfecte bak, het is natuurlijk zielig om een grote kat zijn behoeftes te laten doen in kleine bakje. In een grote kattenbak hebben ook de grotere katten lekker de ruimte om hun ding te doen.
  • Automatische kattenbak: Dit is de ideale oplossing voor mensen die niet zo van schoonmaken houden, de naam zegt het al een kattenbak die zichzelf reinigt. Je zal nog wel zelf een aantal dingen moet doen om het optimaal schoon te houden maar het meeste werk doet de bak zelf.

Welke kattenbak is het beste voor mijn kat?

Hier is niet een duidelijk antwoord op, dit verschilt namelijk heel erg per kat. Omdat de kattenbak een hele belangrijk plek is voor je kat is het goed om de juiste bak uit te kiezen, maar hoe weet je welke bak geschikt is voor jouw kat? Een regel die vaak gebruikt wordt is dat een kattenbak 1.5 keer zo groot moet zijn als je kat, een kattenbak die kleiner is dan dat zal niet prettig zijn voor je kat.

Katten vinden het ook erg fijn om te graven, dit doen katten van nature. De bodem van een kattenbak moet dan ook glad zijn zodat hij makkelijk kan graven, de kattenbakvulling speelt hier ook rol in. Zorg ervoor dat je niet een hele dikke laag neer strooit, ook hierdoor kan je kat niet goed graven.

Deze tip heb je waarschijnlijk wel een stuk vaker gelezen of gehoord maar toch wordt het vaak niet genoeg gedaan, de kattenbak verschonen. Het is voor zowel je kat als voor jou fijn als de bak schoon is, zo hoeft je kat niet in de viezigheid zijn behoefte doen en zit jij niet met een stank in huis.