Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Kattenspeeltjes

Huiskatten zijn vaak erg lui en zijn te zwaar, maar ook katten moeten veel blijven bewegen en een gezond lichaam hebben. Nu kan je met een kat natuurlijk geen rondje gaan lopen, maar je kan wel met een kat spelen. Bekijk daarom al onze kattenspeeltjes!

Waarom kattenspeelgoed?

Spelen met je kat is erg belangrijk, dit komt niet alleen omdat het een band schept maar het nog een aantal redenen. Katten zijn van nature jagers, ondanks dat katten dat hebben afgeleerd zit het nog steeds in ze. Jagen was nou eenmaal de enige manier om aan voedsel te komen, nu krijgen ze het voer van ons maar dat betekent nog niet dat het geen jagers meer zijn. Kattenspeelgoed geeft een kat het gevoel van jagen, katten vinden het erg fijn om ergens achteraan te rennen. Je kan bijvoorbeeld met een hengel of laser je kat het gevoel van jagen geven.

Katten moeten spelen

Huiskatten zijn erg luie beestjes, veel katten zijn dan ook eigenlijk te zwaar en bewegen te weinig. Overgewicht kan leiden tot een hoop slechte ziektes zoals diabeten, artrose en nog veel meer. Genoeg beweging is ook goed voor de gewrichten en de gezondheid van je kat, daarom is het van belang dat je genoeg met je kat speelt zodat hij gezond blijft.

Kattenspeelgoed voor betere band

Spelen met je kat schept een band, ondanks dat je kat elke dag ziet en uren met hem doorbrengt hebben mensen vaak geen sterke band met hun kat. Kattenspeeltjes zorgen ervoor dat je wat meer tijd met je kat doorbrengt, katten worden ook positiever en blijer als je met hun speelt. Zelfvertrouwen en rust speelt ook een grote rol in het spelen met je kat, door een tijdje met je kat te spelen zal hij sneller moe raken en dus rustiger gedrag vertonen.

Kattenspeeltjes zorgen voor actieve kat

Meestal doen katten de hele dag niet zo veel, rondjes lopen, eten en slapen is vrijwel hun enige activiteit. Dit is ook waarom katten vermaak gaan zoeken en dat kan soms ten koste van je bank of gordijnen gaan. Kattenspeeltjes voorkomt deze verveling en zorgt ervoor dat je kat rustiger gedrag vertoont.

Soorten kattenspeeltjes

Wij bieden een zeer ruim assortiment aan kattenspeeltjes, maar welke soorten kattenspeeltjes zijn er nou eigenlijk allemaal? Wij snappen dat het misschien een beetje verwarrend kan zijn en daarom hebben wij een aantal soorten kattenspeeltjes op een rijtje gezet:
  • Muizen: Nee we hebben het hier niet over echte muizen maar over speelgoedmuizen. Katten zijn dol op muizen, daarom zijn muizenspeeltjes ideaal voor katten. Er zijn normale muizenspeeltjes die van stof zijn gemaakt maar er zijn ook bewegende muizen, deze zijn perfect voor als je even geen tijd of zin hebt om met je kat te spelen maar hem toch even helemaal los wilt laten gaan.
  • Hengels: Misschien wel het meest voorkomende kattenspeeltje, de hengel. Het is een heel simpel speeltje maar wel erg effectief, het is niets meer dan een hengel met een touwtje waaraan bijvoorbeeld een balletje of veren zitten. Dit is perfect voor als je even met je kat wilt spelen en als je het even zat bent kan je de hengel gewoon ophangen.
  • Ballen: Er zijn een hoop verschillende balletjes te koop voor je kat, ballen zijn een erg aantrekkelijk speeltje voor je kat. Ballen verleiden de kat namelijk om te gaan jagen en dit doen katten heel graag, wij hebben een ruim assortiment aan ballen en zelfs zelfrollende ballen!
  • Voederspeelgoed: Net zoals je dit voor honden hebt heb je dit ook voor katten, speelgoed waar je speelgoed of snoepjes in kan stoppen. Het idee is simpel, je stopt wat lekkers in het speeltje en laat je kat uitzoeken hoe hij erbij kan komen. Je kat heeft zo een speeltje en een lekkere beloning voor zijn harde werk aan het eind.
  • Laser: Je hebt dit vast wel een keer voorbij zien komen of zelf uitgeprobeerd, een laser. Katten vinden een lichtstraal erg interessant en gaan er dan ook meteen achteraan. Met een laser kan je lekker achter over zitten en je kat laten spelen. Wij bieden zelfs automatische laserapparaten aan!