Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Hondenvoer

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk dat je hond gezond en fit blijft, goed eten speelt hier een belangrijke rol bij. Er zijn een hoop verschillende type voeding, welke voeding je kiest is afhankelijk van meerdere factoren zoals: ras, leeftijd, klachten, hoeveelheid beweging, overgewicht etc.

Hondenvoer kopen? Houd hier dan rekening mee

Het is erg belangrijk om de juiste voeding te kopen voor je hond, het is dus goed om te weten wat jouw hond op dat moment nodig heeft. Je kan het voer afstemmen op de grootte van jouw hond en de leeftijd. Kleine honden hebben namelijk andere voedingsbehoeftes dan grote honden en dit geldt ook voor de leeftijd. Puppy’s hebben voeding nodig dat hun helpt bij het groeien, zij hebben dus weer hele andere behoeftes dan senior honden. Naast dat je rekening moet houden met de grootte en leeftijd van jouw hond, is het ook handig om voer te kopen dat jouw hond daadwerkelijk lust. Wij bieden een ruim assortiment aan verschillende smaken hondenvoer, er zijn dus genoeg smaken en merken te proberen! De meest voorkomende smaken zijn: Kip, vis, eend, rund en lam. Ga gewoon lekker experimenteren met verschillende smaken, zo weet je gauw genoeg of jouw hond iets wel of niet lekker vindt. Let ook op het soort hondenvoer, niet elke hond heeft behoefte aan standaard voedsel. Je hebt honden met overgewicht, darmklachten, slecht gebit, last van allergieën en ga zo maar door. Houd dus goed rekening met de gezondheid van jouw hond, hier kan je namelijk goed het voedsel op afstemmen.

Wat hoort niet in hondenvoer?

E-nummers komt je misschien wel bekend voor, het zit vrijwel in al ons eten maar ook in dat van onze viervoeters. Er zijn een hele boel E-nummers en de meeste zijn niet schadelijke, maar je hebt ook een aantal E-nummers die schadelijk zijn en die je het beste niet aan je hond kunt geven. De schadelijke E-nummers in hondenvoer voorkomen zijn:
  • E320: Dit E-nummer zorgt ervoor dat het vetgehalte en het cholesterol verhoogd wordt in het bloed.
  • E321: Dit E-nummer is giftiger dan E320 en heeft invloed op de vetstofwisseling in de lever.
  • E324: Dit E-nummer is een landbouwbestrijdingsmiddel tegen ongedierte en onkruid, het heeft allerlei giftige bijwerkingen aan de leverfuncties en aan de nierfuncties.

Ingrediënten in hondenvoer

Als je het beste hondenvoer wilt geven aan je hond, is het handig om goed te kijken hoeveel vis of vlees er in het voer zit. Vlees en vis bevatten veel eiwitten, als er veel vis of vlees in zit en het eiwitpercentage hoog is dan weet je dat ze alle aminozuren bevatten. Als je ziet dat het eiwitpercentage hoog is maar tarwe staat vermeld als eerste ingrediënt, dat weet je dat de eiwitten plantaardig zijn en dus niet hoogwaardig voor honden. Maar hoeveel vlees of vis zou hondenvoer moeten bevatten? Hondenvoer zou minimaal 24% vlees of vis moet bevatten, helaas zit er vaak niet meer dan 18% in. Kijk bijvoorbeeld eens naar het WOW hondenvoer voor een gezonde keuze. Uiteraard kun je in onze dieren webshop ook kattenvoer bestellen.