Voor 21:00 besteld, morgen in huis*

Gratis retourneren binnen 90 dagen

Gratis verzending vanaf 30 euro

Veilig betalen via iDEAL

Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, morgen geleverd
Gratis verzending vanaf 30 euro

Krabpalen

Katten houden van krabpalen, ze kunnen zich hier even helemaal op loslaten. Buiten het feit dat een kat het heerlijk vindt om zijn nagels in een krabpaal te zetten, zorgt het er ook voor dat hij zijn niet in je bank of gordijnen zet.

Waarom een krabpaal?

Een krabpaal is een perfect product voor jou kat om zich even helemaal op los te laten, maar waarom is een krabpaal zo fijn voor een kat? Katten krabben om hun nagels te onderhouden, als katten ergens aan krabben wordt het vuil onder hun nagels weggehaald en worden hun nagels weer scherp. Krabben is ook een vorm van dominantie, er komt namelijk een geur vrij bij het krabben die andere katten dan ruiken door te krabben maken ze bekend dat het hun territorium is. Een krabpaal is ideaal voor een kat, hierdoor heeft je kat altijd een plekje om te krabben zonder dat het ten koste gaat van je meubels.

Waar moet je op letten bij een krabpaal?

  • Niet alle krabpalen zijn hetzelfde, daarom geven wij jou even kort uitleg waar je op moet letten bij een krabpaal. De hoogte van een krabpaal is erg belangrijk, katten krabben van nature in bomen omdat deze lekker hoog zijn. Een krabpaal van minimaal 80 cm is voldoende voor een kat.
  • De breedte van een krabpaal is ook erg belangrijk, een kat moet namelijk met zijn beide poten kunnen krabben. Een krabpaal van ongeveer 13 á 14 centimeter is meestal voldoende, met dit diameter kan je kat er lekker op los krabben.
  • De stof van de krabpaal kan je zeker niet vergeten, er zijn een aantal soorten stoffen die het beste zijn voor de nagels van je kat en de levensduur van de paal. Sisaltouw, sisalstof, pluche en zelfs karton zijn erg fijne soorten stof om aan te krabben.
  • Stevigheid in een paal wordt erg gewaardeerd door je kat, ze willen namelijk niet dat de paal hevig beweegt of zelfs omvalt als ze aan het krabben zijn. De meeste krabpalen hebben een bodemplaat die er voor zorgt dat de paal stevig staat.
  • Naast het krabben heb je ook palen met holletjes op plateau’s waar je kat in of op kan liggen, kijk dus goed van te voren of je een paal wilt waar je kat alleen aan kan krabben of dat je ook een paal wilt waar je kat in kan liggen en mee kan spelen. Er zijn namelijk een hoop katten die het erg fijn vinden om in een holletje te liggen of in een mandje, je zou in een krabpaal met een mandje ook nog kattenvoer kunnen leggen. Door kattenvoer in het mandje te leggen heeft jouw kat een heel eigen paradijs.